Våren börja närma sig och det är hög tid att börja fundera på vilka blommor du ska ha i trädgården i vår och sommar och om du ska börja förodla några blommor redan nu. När du ska plantera och så dina blommor är det en bra idé att investera i bra och funktionella kläder. Att ha bra fritidskläder när du arbetar i din trädgård är mycket värt. När du är rätt utrustad för dina uppgifter ökar bekvämligheten och själva arbetet blir både lättare och roligare att utföra. Det finns massor med bra kläder för utomhusbruk som tål både vind, vatten och smuts. Kläderna ska vara praktiska och samtidigt som de ska vara sköna att röra sig i.

 

Tips på bra kläder

 

Våren är strax här och det kan vara läge att se över kläderna du använder i trädgården. Nu i vår kan det fortfarande vara lite kyligt ute så det är bra att klä dig lager på lager. Då är det enkelt att skala av när det blir för varmt och klä på dig när det blir kallt. Det är bra att ha ett par byxor, helst med fickor som du kan stå på knä i. Det kan vara bra att ha en mellanlagersjacka i fleece eller annat material med dragkedja som enkelt går att ta av. Under den kan du ha en tröja som är tunnare. Ska du spendera tid ute i trädgården när det regnar är ett regnställ bra att ha. Utöver kläderna kan det vara en bra idé att ha ett förkläde och ett par bra handskar som du kan arbeta i. Trädgårdsarbete är ett riktigt skitigt arbete som sliter hårt på kläderna. Därför ska du investera i kläder av bra kvalité. Kläderna ska gå att tvätta mycket utan att de går sönder. Kvalitetskläder kan vara lite dyrare i inköp med håller desto längre vilket gör dom billiga. Sen är det härligt att känna sig snygg så välj kläder som passar bra på din kropp och som du känner dig både snygg och bekväm i. Det finns riktigt snygga och moderiktiga kläder för dig som är intresserad.

 

Börja förodla redan nu

Förutom att se över trädgårdkläderna är det dags att fundera på vilka blommor du ska odla till sommaren. Eftersom trädgårdssäsongen snart är här är det hög tid att börja förodla. Förodla kan du göra redan från januari, allt beror på vilka plantor du vill ha. Växter som grönsaker och sommarblommor som har en lång utvecklingstid behöver oftast förodlas för att de ska hinna blomma eller ge skörd under våren och sommaren. På varje fröpåse står det instruktioner om när det är lämpligt att så.