När någon fyller år, när man friar, gifter sig, tar studenten, förlovar sig eller vid andra tillfällen, finns det nästan alltid blommor med i bilden. Att ge blommor till någon har alltid någon betydelse av omtanke och kärlek.

Blommor vid olika typer av firanden

När någon fyller år, brukar många ta med sig en färdig bukett blommor. Är man på språng och inte hinner åka förbi en blomsteraffär, brukar matbutikerna ha färdiga buketter att köpa. Köper man blommor i en blomsteraffär, brukar man kunna välja ut kvistar och blommor som ett eget arrangemang. Vet man inte vilka blommor och kvistar som passar ihop, kan floristen i butiken alltid ge goda tips och smakråd. När man gifter sig brukar många vilja ha en klassisk brudbukett och det var redan kring 1700-talet man började med brudbuketter. På den tiden var brudbuketten en liten tät bukett med blommor blandade med doftande örter. Idag ser man en oändlig variation av brudbuketter och val av blommor. Att ge blommor till någon som slutar ett arbete är ett sätt att visa uppskattning för vad personen betyder och gjort för företaget. Här finns det egentligen ingen regel för vilka sorters blommor man kan ge och det viktigaste är att personen känner sig uppskattad. Kärleken talar alltid genom blommor och vad är inte mer romantiskt än en bukett vid ett frieri? En klassiker brukar vara tio röda rosor, men även en bukett med blå, röda och vita blommor är helt enligt vad som står för ett frieri. Ett frieri kan ske precis varsomhelst, som i stan eller på landet. Bor man på landet, är det riktigt idylliskt med ett frieri i det gröna. Landsbygden kan även innebära lantbruk och då kan man behöva redskap, maskiner eller annat för lantbruket. Då ska man besöka Kellfri.se som i princip har allt för det egna lantbruket och mer därtill!

Blommor vid olika högtider

Blommor kan användas för att utsmycka en kyrka vid bröllop, men även vid en begravning. Blommor är ett sätt att hedra både glada stunder och stunder av sorg och andakt. Vid de stora kungliga bröllopen genom tiderna, har man ofta haft enorma mängder blommor och genomtänkta blomsterarrangemang. Vid kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop den 19 juni 2010, hade man beställt hela 7500 blommor till Kungsträdgården och Berzelii park inför det stundande bröllopet. Vad vore midsommar utan blommor och midsommarstång? Varje år klär man midsommarstänger, även kallade majstänger, med massor av blommor från naturen. Traditionen härstammar från Tyskland och kom till Sverige under medeltiden. Förr kunde man plocka alla sorters blommor man kunde hitta i naturen, men idag finns det vissa blommor som är fridlysta. På julen är det mer populärt att ha krukväxtblommor som den klassiska julstjärnan eller en hyacint. En annan vacker blomma i samband med julen är en julamaryllis. En amaryllis har ett högt, grönt skaft som stam och stora vackra röda klockliknande blommor på toppen. Blommor sätter guldkant på de flesta högtider och blir en viktig del av upplevelsen.