Blommor finns spridda över hela världen, både i naturen och som odlade. Beroende på i vilket land de växer, kan de ha olika utseende och växa på olika platser där arten har anpassat sig. Att odla blommor kan göras i många syften, som att ha i trädgården, i rondeller, på allmänna platser, i balkonglådan eller för att säljas i butik.

Blommor i blomsterbutik

Att köpa blommor till någon har varit en tradition sedan långt tillbaka i tiden. Det finns ett äldre, vackert uttryck som lyder ”säg det med en blomma” och det ligger mycket i denna mening då de flesta blir glada av blommor! En blomsterbutik har i syfte att sälja blommor både i krukor och som snittblommor. Snittblommor är blommor som butiksägaren beställer från närodlat eller utomlands. Det finns ett stort utbud av snittblommor och några av de vanligaste vi känner till är rosor och tulpaner. Det fina med snittblommor är att man kan låta floristen plocka ihop en bukett precis som man vill ha den. Andra typer av snittblommor är bland annat liljor, krysantemum, nejlikor eller annat vackert. Vill man ha en unik bukett, finns det även tillval med gröna kvistar och grenar med bär och annat kul för en kreativ bukett. Det finns några saker att tänka på innan man öppnar en blomsterbutik. Något som kan förekomma både i lägenheter och andra lokaler är skadligt radon. Behöver man radonsanera eller se om det finns radon i lokalen, kan man anlita professionella radea.se för en bättre inomhusluft, sanering och radonkontroll! I en blomsterbutik har man en eller flera blomsterkylar. Dessa skåp kan vara både öppna eller går att stänga med en dörr. En blomsterkyl har man för att bevara snittblommorna längre. En blomsterbutik ska vara fräsch och fin för att locka kunder. Det är bra att ha ett varierande utbud av både snittblommor, krukväxter och blommor i kruka. På så sätt möter man fler kunders behov. Många blomsterbutiker nischar sig med tjänster som hemleverans eller kanske anställer någon som är expert på just brudbuketter. Möjligheterna är oändliga och människor köper blommor praktiskt taget året runt.

Blommor i Sveriges natur

I Sverige växter det ett stort antal varierande blomarter. De vanligaste arterna som många känner till som man kan plocka är vitsippa, maskros, prästkrage, smörblommor eller till exempel vallmoblommor. Allt fler blomarter har blivi för en bättre inomhusluft, sanering och radonkontroll! I en blomsterbutik har man en eller flera blomsterkylar. Dessa skåp kan vara både öppna eller går att stänga med en dörr. En blomsterkyl har man för att bevara snittblommorna längre. En blomsterbutik ska vara fräsch och fin för att locka kunder. Det är bra att ha ett varierande utbud av både snittblommor, krukväxter och blommor i kruka. På så sätt möter man fler kunders behov. Många blomsterbutiker nischar sig med tjänster som hemleverans eller kanske anställer någon som är expert på just brudbuketter. Möjligheterna är oändliga och människor köper blommor praktiskt taget året runt.

Blommor i Sveriges natur

I Sverige växter det ett stort antal varierande blomarter. De vanligaste arterna som många känner till som man kan plocka är vitsippa, maskros, prästkrage, smörblommor eller till exempel vallmoblommor. Allt fler blomarter har blivit fridlysta på grund av minskat antal och några av dessa är blåsippor, liljekonvalj, alla orkidéarter eller gullvivor. Blommor är fantastiskt vackra och populära att klä midsommarstången med och att använda till fina kransar. Blommor är naturens vackra skapelser som ger oss stor glädje och bidrar till en vackrare natur för både djur och människor.