Precis som med det mesta går det trender även i blommor och år 2021 är inget undantag! Nu vill vi inreda med gröna växter, både med små och stora bladverk. Det här är ett intresse hos många människor och det finns inget som tyder på att intresset är på väg att mattas av utan tvärtom! Nu ska vi ta och kika på växttrender för 2021 – häng med!

Kaktusar

Kaktusar är stickigt – och – väldigt trendigt. Om du ska köpa på dig några blommor så glöm inte kaktusen! Det finns många fördelar med denna stickiga växt och det är bland annat att den är otroligt lättskött. Du behöver alltså inte ha gröna fingrar för att lyckas med denna växt! Om du däremot vill få den att blomma gäller det att ha tålamod då den måste trivas väldigt bra för att skjuta ut en väldoftande blomma, som du får vara snabb att föreviga, den håller allt som oftast bara någon dag. High Chaparral är en kaktus som kommit igen på senare år, senast den var riktigt trendig var på 90-talet då var och varannan hade en sådan hemma. Om du dock vill ha en blomma som växer långsammare, för High Chaparral har en tendens att skjuta i höjden snabbt, så satsa på en eller flera suckulenter. Imponerande blommor som passar i alla hem!

Peperomia

Peperomia är liksom kaktus inte en blomma utan flera olika sorter, gemensamt är dock fantastiskt vackra bladverk som förgyller alla fönsterbrädor eller varför inte hänga den i en ampel? Om en peperomia trivs så kan du räkna med att den växer snabbt och sprider ut sina otroligt fina blad. Om du vill hjälpa peperomia, eller dina andra växter på traven, så ta hjälp av ljuset! Varför inte en plafond eller en snygg fönsterlampa som kan hjälpa till att sprida ljus även i mörkret? Med peperomia gäller det dock att ha tålamod och läsa på hur just din sort vill ha det då de ofta har lite känsliga rotsystem och desto känsligare, desto mer omsorg.

Monstera

Monstera är en växt vi sett under några år och även nu under 2021 är den lika populär. Precis som kaktus och peperomia så finns monstera i olika sorter och med olika bladverk. Den monstera de flesta nog tänker på när dem hör ordet är den stora gröna, maffiga blomman med fantastiskt fina blad. Det här är en blomma som liksom peperomia kräver en del omsorg men räds inte monstera! När den väl kommit tillrätta i ditt hem och kruka så kan du räkna med att plocka många sticklingar från den. Monstera trivs i rätt stora krukor då de ofta har större rotsystem än både kaktus och peperomia och var inte rädd för att plantera om den ofta om den växer snabbt, den klarar det, ja blir t.o.m. glad av det! Monstera vill ha mycket vatten och du märker snabbt på de sloknande bladen om den inte känner sig nöjd med vattenmängden.