Sommarblommor är ettåriga växter som passar utmärkt att plantera i amplar, balkonglådor och krukor som förvaras utomhus. Pelargon, stjärnöga, margerit och tagets är några av de mest vanligaste sommarblommorna som svenskarna planterar och smyckar sina hem med. Om du vill plantera olika sommarblommor kan du beställa fröer på https://flo-rea.com/ för att kunna njuta av vackra blommor lite senare under sommaren. Det finns ett stort utbud av olika fröer på https://flo-rea.com/ och inte bara sommarblommor. Du kan hitta kryddfröer, grönsaksfröer, blomsterlökar och olika tillbehör.

Gör snygga blomarrangemang

Om du har begränsat med plats hemma är det en bra idé att fundera över vilka blommor du vill ha och i vilka färger. Du kan få det väldigt vackert genom att välja sommarblommor som matchar varandra på ett bra sätt. Det är även snyggt att köpa några krukor som lyfter blommorna. Krukorna och amplarna har betydelse för hur helhetsintrycket blir. Att blanda allt för många färger blir sällan bra. För att binda ihop allt på ett bra sätt och få en helhet är det bra att välja en färg som är genomgående. Låt den färgen återkomma i olika detaljer som exempelvis i blommorna eller på krukan. Placeringen av sommarblommorna är också viktig om du vill få till en snygg helhet hemma hos dig. Om du har stora krukor kan du såklart plantera olika blommor i en kruka och göra olika arrangemang. När du har planterat dina sommarblommor och fått till det fint hemma är det bara att njuta av dina fina blommor.

Vattna och ge sommarblommorna näring

När du ska plantera sommarblommor i krukor är det viktigt att använda jord som är anpassad för krukor. Välj balkongjord eller urnjord. Ju bättre jord du använder desto bättre förutsättningar har blommorna att växa och frodas. Dina sommarblommor behöver ofta mycket vatten och näring för att kunna orka producera blommor under hela sommaren. Ta för vana att vattna dina sommarblommor varje dag. Under sommarens varmaste dagar kan de behövas att du vattnar både morgon och kväll. Det finns olika typer av näring som du kan ha i vattnet för att mata blommorna lite extra.