Nu är det hög tid att planera vilka sommarblommor som du ska plantera. Hos https://www.wexthuset.com/ kan du botanisera bland mängder av fröer som kan passa trädgården i sommar. Sommarblommor är ettåriga växter som endast blommar under sommaren. Ettåriga sommarblommor finns att köpa som fröer eller färdiga plantor. Väljer du fröer börjar du förodla dem inomhus redan under våren för att ha färdiga plantor när sommaren kommer. När du ska börjar beror på vilken blomma du valt. Sommarblommornas stora fördel är att de växer kraftigt och blommar rikligt. En annan fördel är att de är relativt billiga och väldigt lättskötta. Det roliga med sommarblommor är att du kan variera blommorna varje år och är inte fast med samma sort år ut och år in.

Sommarblommor behöver mycket vatten

Sommarblommor kan du plantera i krukor, korgar, i rabatten, pallkragen eller balkonglådan. Sommarblommor kräver mycket vatten och näring eftersom de ska växa mycket under en kort tid. En viktig sak du ska tänka på är att plantera blommorna i näringsrik jord och gödsla extra under säsongen. Om du ger näring ofta kommer du få en fin blomning. Du behöver ibland vattna sommarblommor varje dag om det är riktigt varmt och om du har dem i krukor. Några populära sommarblommor är begonia, flitiga Lisa, sommarnejlika, tagetes, zinnia, pelargon, fuchsia, rosenskära och femtunga.

Tips inför planteringen av sommarblommor

Att välja en bra jord är väldigt viktigt och välj en stor kruka eller blomlåda så att blomman får mycket jord. Använder du en kruka behöver den ha dräneringshål och det kan vara en bra idé att använda lecakulor i botten. Är blomman en solälskande sort ska den absolut inte stå i skuggan. När du väljer blommor ska du tänka efter hur höga växter du vill ha. När det vissnar blommor är det bra att klippa bort dem för att stimulera en ny knoppsättning. Du kan också klippa ner blommorna lite om de börjar bli rangliga och fula.